Daktuin Don Bosco Complex

De daktuin van het Don Bosco complex bestaat uit 2 verdiepingen. Een deel wat aansluit aan het omliggende maaiveld en een deel bovenop de onderliggende supermarkt. In het ontwerp worden deze twee lagen omgevormd tot één bewegend vlak. Het maaiveld bestaande uit beplanting en verharde vlakken wordt via trappen door het groen met elkaar verbonden.

De verharde vlakken bestaan uit drie vlakken met elk een verschillende verdeling van drie stenen met basalt toeslag. De plantvakken bestaan uit grote eenheden bodembedekkers met hierin accenten aangebracht van grassen, varens en een aantal groepen heesters. De randen van de plantvakken zijn deels voorzien ban bankelementen om zo verblijfsruimte te creëren.

Tussen de gevels worden spandraden aangebracht om de daktuin te verlichten.

Opdrachtgever

IC Netherlands

Architect: Sudioninedots

Projectteam

Dijk&co Landschapsarchitectuur
Beelden: Tom van Boekel en Hilde Bloemers
Beplantingsplan ism Karin Blom van Assendelft en van der Tol

Datum

Ontwerp maart 2017 – juni 2018

Start uitvoering mei 2018

Status

In uitvoering