Opdrachtgever 
Camping Zeeburg

Projectteam
Dijk&co Landschapsarchitectuur
Projectleiding: Felix Consultancy

Datum
juli 2023 – november 2023

Status 
In uitvoering – oplevering 15 april 2024

Het bestaande (dorps)plein van Camping Zeeburg was aan een opknapbeurt toe. Door het verzakken van de verharding waren meerdere ingangen van de aanliggende functies slecht toegankelijk. Het bestaande kunstwerk gepositioneerd in een vijver moest gehandhaafd blijven en dit gegeven bracht ons het concept van de zitkuil. Het gehele plein is opgehoogd zodat alle aanliggende functies goed bereikbaar zijn en de vijver inclusief het kunstwerk is opgenomen in de ronde zitkuil. Het plein is bereikbaar via brede traptreden en voor de minder gehandicapten is er een route via een hellingbaan.
De bestaande platanen aan de voorzijde van het plein worden omzoomd door een keerwand zodat zij geen hinder ondervinden van de ophoging. De vergroening van het plein door het planten van een vijftal meerstammige bomen en het plaatsen van een pergola met klimplanten zorgt voor schaduw en een logische indeling in verblijfsplek en  beweegruimte.
De randen van het plein krijgen grotere plantvakken en de nieuwe pergola wordt begroeit door blauwe regen en andere slingerende klimmers. Delen van de pergola krijgen een regenscherm waardoor er droge zitplekken ontstaan op het plein aansluitend aan de buitenkeuken.
De entree naar het restaurant heeft meer ruimte gekregen en is daardoor veel prominenter aanwezig. De zitplekken aan deze zijde van het plein zijn opgenomen in het groen en overkapt met een vernieuwde pergola. De bestaande tafeltennistafels zijn opgenomen op het plein en de halverharde zitkuil kan ook gebruikt worden als jeu de boules baan.