Opdrachtgever 
Gemeente Ouder Amstel

Projectteam
Dijk&co Landschapsarchitectuur
Projectgroep gemeente: Albert van der Veldt en Peter Pieterse

Datum
Augustus 2020 – december 2020

Status 
Definitief ontwerp en beplantingsplan

Veelsoortige laan Rijksstraatweg Duivendrecht

De Rijksstraatweg van Duivendrecht wordt voor 70% heringericht. Riolering wordt vervangen en de profielmaten worden aangepast. Na deze werkzaamheden wordt de laanbeplanting ook gerevitaliseerd. De huidige lindenlaan kent redelijk veel slecht groeiende bomen aangezien de bomen niet voorzien zijn van een goede grondslag.
In overleg met de bewoners is er een plan opgesteld voor aanpassing van de laan. Er staan sowieso 32 linden van de totaal 151 linden op de lijst om te kappen. Nog 54 stuks staan er qua levensverwachting slecht voor. Na overleg met de bewoners is er voor gekozen om alle 86 linden te kappen en er een assortiment van 5 inheemse soorten voor terug te planten waardoor er een gevarieerde laan ontstaat. Dit sluit goed aan bij de wensen van de gemeente voor meer biodiverstiteit en geen lanen van monoculturen. De inheemse soorten zijn veldesdoorn, veldiep, gewone es, haagbeuk en gewone esdoorn. In totaal komen 123 nieuwe bomen bij. Zo planten we er 37 meer dan in de huidige situatie.
De hagen welke de scheiding vormen tussen het parkeren en het fietspad zal bestaan uit een gemengde haag en de grote plantvakken worden voorzien van vaste planten. Op deze manier ontstaat er een kleurrijke en diverse laan passend bij de wensen van de gemeente.