Het Park eiland-west

Het Park eiland-West is het buurtpark van de nieuwbouwwijk Blokhoeve. Op deze locatie was al een oude atletiekbaan aanwezig en deze is omgevormd tot asfalt hardloop/skeelerbaan en vormt de blikvanger van het park.

Het park is ontworpen als heuvelachtig grasland en verspreidt staande bomen met hierin opgenomen een groot aantal sport en spelfuncties. De gestrooide boomgroepen bestaan voor een groot deel uit al 20 jaar oude linden en hongaarse eiken gemengd met groepen nieuw aangeplante suikeresdoorns en honingbomen. De kromme rand van het park aan het water is versterkt door het toevoegen van Japanse kersen.

Het markante padenstelsel is vormgegeven als een soort vloeibare gel die de entrees met elkaar verbindt en de speelplekken omvatten en zo zorgt voor een logisch maar speels padenpatroon. De waterrand wordt gemarkeerd door de atletiekbaan als balkon vorm te geven. Tevens is er een verlaagde vlonder aan het water geplaatst waar gevist kan worden.

Opdrachtgever

Gemeente Nieuwegein

Opdracht

Ontwerp voor een wijkpark met hierin opgenomen de reeds aanwezige atletiekbaan.

Waar

Blokhoeve Nieuwegein

Projectteam

Ontwerp: Dijk&co Landschapsarchitectuur
Tekeningen: MG2 Merijn Groenhart
Speel en skateobjecten: CARVE Elger Blitz, CARVE Jasper van der Schaaf
Gemeente Nieuwegein: Esther Blaauw en Ron te Veldhuis

Datum

Maart 2007 – Mei 2009

Status

Definitief ontwerp