Blokhoeve Nieuwegein

In 2007 hebben wij voor de gemeente Nieuwegein het ontwerp gemaakt voor het Park Blokhoeve. In 2016 zijn wij gevraagd om een plan te maken voor de inpassing van een rij vrijstaande woningen en twee-onder-een kap woningen en het ontwerpen van de openbare ruimte van Blokhoeve Oost gelegen aan de zuidoost zijde van het park.

De parkwoningen zijn ontworpen met een verhoogd terras als onderdeel van de woning. Wij hebben gekozen voor grote heestergroepen van deels wintergroene heesters om te zorgen voor de inpassing en de privacy van de terrassen. De heestergroepen dragen bij aan het natuurlijke karakter van het park. De groepen zorgen voor verblijfplaatsen van allerlei vogels, zoogdieren en insecten. Tevens zorgt het voor beschutting van de terrassen en krijgt het park meer ruimtelijkheid.Voor de openbare ruimte van de wijk Blokhoeve Oost hebben we gekozen voor een driedeling. De parkeerzone met grote bomen in een grid refererend aan de populieren aanplant in de omgeving, een grote vaste planten border om de drie grote appartementencomplexen een zone van gras met fruitbomen met hierin opgenomen de speelgebieden tussen de rijwoningen.

Opdrachtgever

Gemeente Nieuwegein

Projectteam

Dijk&co Landschapsarchitectuur
Projectgroep gemeente: Leah Wiederholdt, Herman Westland en Akke Huppertz.
Beplantingsplan: ism Karin Blom van Assendelft
Ontwerp woningen: Beltman architecten

Datum

september 2016 – juni 2017

Start aanleg 2018

Status

Ontwerp en uitvoering