Opdrachtgever 
Gemeente Woerden

Projectteam
Dijk&co Landschapsarchitectuur
Projectgroep gemeente: Frank Frijlink, Linda Schepers, Ben Kuipers en Ed Rodewijk (Ingenieursbureau Rodewijk)
Stedenbouwkundigplan: od 205

Datum
Maart 2020 – mei 2020

Status 
Schetsontwerp

Parkzone Snellerpoort Woerden

In het stedenbouwkundig plan voor Snellerpoort Woerden zijn een tweetal grotere openbare structuren opgenomen; het park en de promenade. Beide onderdelen zijn door de woonstraten met de wijk verbonden en zijn gekoppeld aan het winkelcentrum Snel en Polanen.
Deze twee onderdelen vormen de groene structuren van de wijk. De promenade is een voetgangersverbinding langs een bestaande watergang naar het winkelcentrum. De harde oevers van de watergang worden omgevormd tot natuurvriendelijke oevers en een deel van de bestaande bomen vormen samen met de rietoevers, de struikgroepen met een mantelzone van ruig gras vormen de basis van het ontwerp. Deze zone zal een hoge natuurwaarde krijgen en een grote bijdrage leveren aan de biodiversititeit van de wijk. Langs de wandelroute worden sport en spelaanleidingen geplaatst.
Het park ligt centraal in de wijk en bestaand uit een groen deel en een verhard deel. Het bestaande skatepark en voet/basketbalveld wordt in deze parkzone opgenomen. Een belangrijke functie van het park is het vertraagd afvoeren van het regenwater van een groot deel van de wijk en het oplossen van het hoogteverschil tussen de twee wijkdelen. Dit is in het ontwerp samengevoegd tot een getrapt park te ontwerp met meerder terrassen. Het laagste deel wordt de infiltratiezone en is voorzien van een natuurlijke speelplek.