Opdrachtgever 
LUNEE Vastgoed B.V. en Trebbe

Projectteam
Dijk&co Landschapsarchitectuur
Stedenbouwkundige: NL Architects
Architect: Damast Architects, Architectenbureau Visser en Bouwman, A3 Architecten en wrk architecten (klimhal Mountain Network)

Datum
Juni 2018 – september 2023

Status 
In uitvoering

Hoeverijk (Blokhoeve -west) te Nieuwegein is het laatste deel van de wijk Blokhoeve die ontwikkeld wordt. Deze wijk ligt tegen het in 2007 ontworpen park aan en krijgt daar een langzaamverkeersverbinding mee. Hoeverijk wordt gekenmerkt door een rondweg welke om een aantal rijen rijwoningen loopt en de daarbuiten gelegen gebieden ontsluit. Tevens is er een grote en markante indoorklimhal gesitueerd.
In het openbare ruimteplan wordt deze ringweg geaccentueerd met een bomenrij welke de parkeerstroken opdeelt. Aan de binnenzijde liggen tussen de woningen een tweetal grote wadi’s welke het water richting de (ver)grote waterpartij afvoert. De onverharde delen van de wijk worden voorzien van banen met gemaaid gras, om te spelen en te verblijven, ruig kruidenrijk gras voor de vergroting van de biodiversiteit en banen met vaste planten en heesters voor de extra kleur en ruimtelijke werking. Deze zone is ook bijzonder geschikt voor allerlei vogels en andere dieren om te nestelen en zorgt voor veilige plekken. Over de plantvakken zijn bomenmengsels gestrooid. Veelal zijn inheemse soorten toegepast als bijdrage aan de zo belangrijke biodiversiteit.
De grotere gebouwen hebben herkenbare entrees. Door middel van grote geometrische vlakken gevormd door de grijze verharding en de donkere banen ontstaan speel- en verblijfsplekken voor deze bijzondere gebouw en dragen bij aan een multifunctioneel gebruik.
Bij de klimhal komt een outdoor klimpark voor jongeren. Er komt een verlaagd plein aan het water met een tribune er naar toe. Op dit verlaagde plein staat een klimrots en de overgang naar het water bestaat uit grote stapstenen. Ook deze plek draagt bij aan de beweegvriendelijke wijk Hoeverijk.