Opdrachtgever 
Paradys recreatie

Projectteam
Dijk&co Landschapsarchitectuur ism Diekman Landschapsarchitecten
Architect: MPA marc prosman architecten

Datum
November 2021 – januari 2023

Status 
Ontwerp vakantiepark

Camping Olde Kottink te Beuningen nabij Oldenzaal wordt omgevormd tot vakantiepark Olde Kottink. In opdracht van Paradise hebben wij het landschapsontwerp opgesteld. Het terrein bestaat uit een tweetal open velden in een bosperceel aan de Dinkel. Met behoud van praktisch alle bomen hebben wij de vakantiewoningen ingevoegd in de situatie. Bestaande zichtlijnen, bestaande bomen en de afwatering vormde de basis van de omvorming. De velden liggen bolvormig in het bos en wateren af richting de greppels die de overgang met het bos vormen.
De velden worden voorzien van kruidenrijke grasvelden met soorten die hier van nature voorkomen. Nu het terrein niet meer zo vaak gemaaid hoeft te worden kunnen grote delen extensief gemaaid worden waardoor de ecologische kwaliteit vergroot wordt. De vakantiewoningen krijgen alleen een terras en worden van elkaar gescheiden door langgerekte hagen. Op deze manier ontstaat er een sterke landschappelijke basis.
Het bestaande erf wordt omgevormd tot centrum van het park. Hier is de receptie, de wellness, de fietsenverhuur en andere functies behorende bij het vakantiepark.